Att göra på sommarlovet - lite tips

Aktiviteter man kan göra på sommarlovet

Sommarlovet öppnar en ny värld

Under sommarlovet öppnar sig en värld av möjligheter för den äventyrslystne. Från de höga svenska fjällen till de stilla sjöarna och historiska platserna – det finns något för alla att utforska och upptäcka.

En stig genom de majestätiska fjällen är sommarens perfekta äventyr. Kungsleden sträcker sig från det norra Abisko till det södra Hemavan och bjuder på en oslagbar upplevelse av svensk natur.

För den som älskar vattnet erbjuder Sverige en mängd möjligheter för kanot- och kajakpaddling. Från de orörda skärgårdarna runt Stockholm och Göteborg till de lugna vattendragen i Dalsland, finns det alltid nya vattenäventyr att utforska.

Cykelturer är ett annat sätt att upptäcka Sveriges vackra landskap. Med välplanerade cykelvägar som Sydostleden och Kattegattleden kan du trampa dig igenom vackra omgivningar och skapa minnen för livet.

För de som gillar finkulturellt

För den konstintresserade är Glasriket i Småland ett måste. Här kan du se glasblåsare i arbete, besöka glasbruk och till och med prova på att blåsa ditt eget glas.

Historia möter skönhet på Sveriges många slott och historiska platser. Gripsholms slott, Drottningholms slott och Kalmar slott är bara några exempel på platser som bjuder in till en resa tillbaka i tiden.

Vårt vackra land på sommarlovet

På Gotland väntar medeltida städer som Visby och långa sandstränder. Ön bjuder på historia, sol och avkoppling i en perfekt blandning.

För den djur- och naturintresserade finns det också gott om alternativ. Småland stoltserar med Eriksberg Vilt & Natur, Nordeuropas största safaripark, där du kan komma nära vilda djur i deras naturliga miljö.

Sverige är också hem åt en rad nationalparker som bjuder på enastående naturupplevelser. Oavsett om det är Sarek, Abisko eller Skuleskogen, finns det alltid nya vyer att utforska.

Hemmaplan på sommarlovet

För den som föredrar att stanna närmare hemmet finns det också massor att göra. Bada vid stranden, ha en picknick i naturen eller prova på nya sporter som skateboarding eller cykling. För de regniga dagarna finns det alltid inomhusaktiviteter som att lära sig måla, ha ett filmmaraton eller utforska vetenskapen på ett museum.

Oavsett vad du väljer att göra under sommarlovet, finns det gott om möjligheter att göra det till en tid att minnas. Från äventyr i fjällen till avkoppling på stranden – det är dags att göra sommarlovet till ditt eget äventyr.

För de yngre som gillar späänning på sommarlovet

Under sommarlovet finns det många spännande aktiviteter och anläggningar som erbjuder action och äventyr för alla åldrar. Här är några alternativ:

 1. Paintballanläggningar: Paintball är en populär aktivitet där deltagarna använder luftdrivna markörer för att skjuta färgkulor på varandra i olika spel och scenarier.
 2. Äventyrsbanor och klätterparker: Höghöjdsbanor och klätterparker finns på många platser runt om i landet. Dessa anläggningar erbjuder spännande utmaningar som repbanor, ziplines och klätterväggar.
 3. Go-kartbanor: För den som älskar fart och tävling finns det många go-kartbanor där man kan tävla mot vänner och familj i snabba och roliga race.
 4. Action- och äventyrscenter: Vissa platser har dedikerade action- och äventyrscenter som erbjuder en rad olika aktiviteter som hinderbanor, bungeejumping, sumobrottning, och mycket mer.
 5. Escape rooms: För den som gillar att lösa pussel och klura finns det escape rooms där deltagarna måste samarbeta för att lösa olika utmaningar och fly från rummet inom en given tidsram.
 6. Luftbollongflygning: En mer lugn men ändå spännande aktivitet är att åka luftballong och se landskapet från ovan. Detta är en unik och minnesvärd upplevelse för hela familjen.
 7. Laserdome
  I Sverige finns det flera orter där du kan hitta Laserdome-anläggningar. Några av de större städerna och områdena där du kan hitta Laserdome är:
  1. Stockholm: Som landets huvudstad finns det flera Laserdome-anläggningar spridda runt om i staden och dess förorter.
  2. Göteborg: Även i Göteborgsområdet finns det flera ställen där du kan spela Laserdome och njuta av actionfyllda spel.
  3. Malmö: I Malmö och dess omgivningar finns det också möjligheter att spela Laserdome och delta i spännande laserstridsaktiviteter.
  4. På Laserdome kan du uppleva en av de roligaste aktiviteterna under ditt sommarlov i Borås. De erbjuder laserdomespel där upp till 20 spelare samtidigt kan delta för en minnesvärd upplevelse. Förutom laserdomespel finns en arkadhall med över 60 arkadspel, perfekt för alla åldrar. De har även speciella paket för barnkalas som kombinerar laserdomespel och arkadspel för en oförglömlig fest. För mer information om aktiviteter och bokning, besök deras officiella webbplats: Laserdome Borås.
  5. Övriga större städer: Andra större städer i Sverige, som exempelvis Uppsala, Linköping, och Västerås, kan också ha Laserdome-anläggningar eller liknande laserstridsaktiviteter tillgängliga.

Dessa är bara några exempel på actionanläggningar och aktiviteter som kan vara perfekta för sommarlovsäventyr. Var noga med att kolla upp lokala anläggningar och evenemang för att hitta ännu fler spännande möjligheter i ditt område.